Přihlásit | Registrovat
REPORT: FC Zbrojovka Brno - FK Ústí nad Labem 0:0
Reporty 8. 4. 2019 11:03

REPORT: FC Zbrojovka Brno - FK Ústí nad Labem 0:0

Dva dny před zápasem s Ústím je svolaná schůze Zbrojováků. Probrali jsme toho opravdu dost. Hlavní téma se týkalo posunu ve fandění jak na domácích, tak na venkovních zápasech naší milované Zbrojovky. Každý snad uzná, že si to klub jako je Zbrojovka zaslouží. Dnes nás krom výsledku zápasu zajímal i výsledek naší snahy. U piva si toho člověk může říct mnoho a takových schůzek už jsme zažili nespočet. Musíme však říct, že první krok jsme zvládli. Je to však jen jeden krok na dlouhé cestě. Každý by se měl starat především o to, jak fandí on sám, jestli to dává na 1913% a tím být pozitivním příkladem pro ostatní kolem sebe. Pak se strhne lavina a už to jede. Kazí to někdy dotyční jedinci, kteří přijdou k nám dolů, čumí a občas se projeví (jen aby se neřeklo). Prosíme vás - nikdo vám hlavu neutrhne, když se posunete jinam na stadionu a tam si v klidu budete vychutnávat fotbal, nebo si dělat selfíčka. Kotel je o tom být 90 minut fanatikem.

Kotel se plnil fanouškama opravdu už 20 minut před zápasem, jak jsme avizovali v našem novém kodexu. Začátek zápasu provázela na náš počet skvělá atmosféra, bylo vidět, že jsme na zápas skvěle naladěni. Na 20. minutu jsme si připravili choreografii složenou ze 4 nových větších obouruček, na kterých je letopočet založení našeho klubu. Celé jsme to doplnili 200 nafukovacíma balónkama (červená a bílá) a mávacíma vlajkama. My jsme s choreem spokojeni, jak se líbilo Vám? Pokub bychom měli říct i něco negativního na naši adresu, je to rozhodně začátek druhého poločasu - kotel byl z poloviny vyklizený a poměrně dlouho trvalo, než se zase zaplnil. Na tomhle musíme zapracovat. Není možné, abychom měli kotel plnej až někdy kolem 60. minuty. Kvalita fandění v druhém poločase nebyla tak skvělá jako na začátku zápasu, ale dáváme to za vinu především vývoji utkání, bohužel kýžený gól nepřišel. Tímto ale rozhodně nechceme říci, že se v druhém poločase fandilo špatně, to v žádném případě. Děkujeme všem, co do kotle přišli a fandili co mohli.

Před zápasem a v poločase jsme po dlouhé době vyslali zástupce z našich řad blíže k Vám s kasičkama. Vybírali 4 mladí kluci, které určtiě znáte alespoň od vidění. Kluci se činili a nám nezbývá než kažému fanouškovi, který nás podpořil jakoukoliv čístkou moc poděkovat. Když jsme po zápase kasičky otevřeli, nestačili jsme se divit. Na zápase s Ústím nad Labem jsme vybrali neuvěřitlených 8042,- Kč! Jsme strašně překvapeni, kolik z Vás se rozhodlo naše aktivity podpořit. Pro nás je to motivace k tomu, abychom v činnosti pokračovali. Ještě jednou moc děkujeme všem, kteří nám do kasiček vložili jakoukoliv částku. Ujišťujeme Vás, že všechny vybrané prostředky budou použitý výhradně na výrobu nových choreí a vlajek.

Teď krátce k fotbalu. Každý z nás si uvědomuje, že nemáme komfortní situaci. Pořád je tam ovšem někde na konci naděje. Dle dnešního výkonu (a ne jen dnešního) nepochybujeme, že si to uvědomují také naší hráči. Předvádí bojovný výkon. Snaží se hrát s míčem. Vytváří si šance. Jen jediná věc chybí. Lehkost ve finální fázi, v zakončení. Zažili jsem prohry a remízy, kdy se nám chtělo z našeho výkonu zvracet. Ty doby jsou jsou naštěstí nějaký ten pátek pryč. Systém, jaký nastavil náš trenér je dle nás správný. Rozhodují detaily, které určitě budeme zápas od zápasu eliminovat. Další zápas hrajeme s Táborskem. Pokusíme se z Brna vypravit autobus, více infa k výjezdu dodáme ještě během dneška.

#SPOLUPROPOSTUP #VZHURUTABULKOU #FCZB

- Ultras Brno -

Související zápas

Zbrojovka
UNL
neděle 7. 4. 2019, 14:30

Fotogalerie

Pohled do kotle Zbrojováků.